Evas språkblogg

I min blogg ger jag dig skrivtips, ger råd om språknormer, funderar över språk och ord – i första hand svenska språket.

Handbok för att skriva bättre texter

av | 17/10 2012 | Bokrecensioner

Skriv bättre texter

Inspirerande handbok i skrivande.

Går du och våndas när du måste producera text? Fastnar du ofta redan på första meningen? Boken Skriv bättre texter kan hjälpa till att lossa skrivkrampen.

Skrivhandboken Skriv bättre texter är skriven av Lena Holst, ursprungligen journalist men numera språkkonsult som har utbildat och skrivguidat i ett tiotal år. Och det märks att hon är van att skriva för att bli läst, för det är trevlig läsning med bra flyt.

Boken inleds med att man med hjälp av några enkla frågor får hitta fram till sin skribenttyp samt analysera sin skrivprocess. Utifrån det får man sedan lära sig metoder att få till en bra text och att ge textrespons på andras texter.

Det här är en inspirerande bok som nog kan vara till hjälp om man lider av skrivkramp eller är missnöjd med sin skrivprocess. Den passar framför allt för mindre vana skribenter som har svårt att få ur sig en text, eftersom den är lätt att ta till sig och har en positiv ton.

För en professionell skribent känns dock analysen av skribenttyperna lite för enkel – skriver man professionellt har man sannolikt för länge sen hittat strategierna att skriva det antal tecken som kunden vill ha, och inte det man trivs bäst med att skriva.

Något av det bästa i boken är de avslutande kapitlen med textrespons och kreativa gruppövningar. För jag vidhåller, ska man utveckla sitt skrivande behöver man få och ge respons på skrivandet.

Om Lena Holsts metoder och de kreativa övningarna mot skrivkrampen inte hjälper finns ju alltid lösningen att kontakta en professionell skribent utan skrivkramp. Mina kontaktuppgifter finns här till höger.

······························

  • Skriv bättre texter – av Lena Holst, förlag: DNförlaget. Finns både som vanlig bok och e-bok.

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons:

Bloggkategorier

Bloggarkiv

Kommentarer

  • Du får gärna kommen­tera det jag skriver.
  • Jag granskar kommen­tar­erna innan de pub­li­ceras och tar bort kommen­tarer med inne­håll som inte håller sig till ämnet, mark­nads­för andras verk­sam­heter eller är kränk­ande, stöt­ande eller brottsliga.

Annons: