Tillbaka till Dataskydd

Kunders personuppgifter

Den här sidan redogör för hur jag hanterar kunders personuppgifter i min verksamhet som journalist, språkrådgivare och utbildare. För användning av den här webbplatsen bör du läsa sidorna Användarvillkor och Integritetspolicy.

Sidan är senast uppdaterad 180521.

Vem är jag

Jag heter Eva Sahlström och jag driver sedan 1998 en enskild firma, där jag säljer tjänster för textproduktion och textgranskning. Jag är journalist och examinerad språkrådgivare. Mitt företag består bara av mig och jag sköter allting i företaget själv. Mina kontaktuppgifter är Sorterargatan 12, 162 63 Vällingby, 070-471 52 66, eva@sahlstrom.info.

Personuppgifter som jag samlar in

Jag samlar in så få personuppgifter jag kan och undviker alla uppgifter som kan vara känsliga. Vill du veta vilka personuppgifter jag har registrerat om dig kan du mejla mig på ovanstående e-postadress. Jag raderar de uppgifter du önskar så länge det inte strider mot lagkrav eller jag behöver dem för att till exempel upprätthålla vår kundrelation.

E-post

Om du skickar e-post till mig räknar jag med att du godkänner att jag lagrar din e-postadress och övriga kontaktuppgifter som du själv tillhandahåller i ditt mejl. Mejlen sparas så länge vi har en kundkontakt eller jag tror att vi kommer att fortsätta att ha kundkontakten längre fram. Det kan även sparas för att jag har behov av att ha kvar konversationen mellan oss av andra skäl, som att det är underlag för artiklar eller offerter och prisöverenskommelser.

Om du av någon anledning vill att jag tar bort dina mejl kontaktar du mig på ovanstående mejladress.

Jag gör utskick av ett nyhetsbrev samt av inläggen på min språkblogg, men dessa anmäler sig varje prenumerant till separat (se Användarvillkor och Integritetspolicy). Jag har inga kundregister för allmänna utskick.

Kundregister

Jag registrerar mina kunder i mitt bokföringsprogram, Visma E-ekonomi, som är en molntjänst som drivs av Visma SPCS. Där sparar jag adressuppgifter samt kontaktuppgifter till referenspersoner. Uppgifterna sparas enligt bokföringslagen i sju år.

Jag för inga övriga register över mina kunder.

Leverantörsregister

Jag registrerar mina leverantörer i mitt bokföringsprogram, Visma E-ekonomi, som är en molntjänst som drivs av Visma SPCS. Där sparar jag adressuppgifter samt eventuella kontaktuppgifter till referenspersoner. Uppgifterna sparas enligt bokföringslagen i sju år.

Jag för inga övriga register över mina leverantörer.

Deltagare i webbkurser

Jag driver utbildningsportalen Evas skrivskola, www.evasskrivskola.se. Den ligger för närvarande på lärplattformen Teachable. Deltagarnas namn och e-postadresser registreras i portalen, samt vilka kurser deltagaren är anmäld till och hur mycket av kursen deltagaren har gjort.  Teachable har ännu inte infört verktyg som ger deltagaren möjlighet att själv radera sina uppgifter, så är du anmäld till Evas skrivskola och vill bli raderad mejlar du mig på kontakt@evasskrivskola.se. Jag är på gång att lägga över mina kurser på en egen WordPressinstallation för att bland annat få bättre kontroll över personuppgiftshanteringen.

Om webbplatsens villkor och sekretess

Länkar för mer information

  • Visma SPCS – företaget som jag köper mitt bokföringsprogram från.
  • Teachable – företaget som jag köper mitt bokföringsprogram från.

Permalänk till denna artikel: https://www.sahlstrom.info/dataskydd/kunders-personuppgifter/