Om mig

Bild på mig med solhatt och sommarbakgrund-Jag är en välutbildad och erfaren skribent, som har jobbat som journalist sedan 1994 och tog examen som språkrådgivare 2015. Både mina anställningar och flera av mina frilansuppdrag har till stor del handlat om olika former av textvård, som textredigering och korrektur.

Sedan 1998 har jag frilansat på hel- och deltid, både för fasta kunder och för olika enstaka uppdrag. Som anställd har jag varit redaktör på mediebevakningsföretag, nyhetsbyrå och tidning.

Jag har en enskild firma, så jag har alltså f-skatt och är momsregistrerad. Mitt kontor ligger i ett kontorshus i Vinsta företagsområde i Vällingby, västra Stockholm, nära till tunnelbanan, mitt hem och mina barns skola.

Jag sköter allt i mitt företag, från sajtbygge och datorproblem till bokföring och städning. Oftast jobbar jag ensam, men ibland samarbetar jag med en fotograf. Vid behov sitter jag hos kunden och jobbar. Jag har tillgång till bil.

Min eftergymnasiala utbildning rymmer tre fil.kand-examina, 330 högskolepoäng (motsvarande 5,5 års heltidsstudier) och två folkhögskoleår, och jag vidareutbildar mig kontinuerligt inom mitt yrke med kurser av olika slag.

När jag inte jobbar är jag gärna utomhus och ägnar mig åt friluftsliv i olika former, helst i sällskap med min man och våra barn, en son född i oktober 2006 och en dotter född i maj 2009.

Innan barnen kom var jag aktiv i föreningsliv, bland annat som långfärdsskridskoledare och körsångare, men nu när mina barn är så små lägger jag min lediga tid på dem i första hand. Mitt ideella engagemang handlar därför just nu om att vara ledare i strövarna och frilufsarna (Friluftsfrämjandets verksamhet för barn i låg- respektive mellanstadieålder) och vara ledamot i Friluftsfrämjandet Västerorts styrelse.

Länkar för mer information

Permalänk till denna artikel: https://www.sahlstrom.info/om-mig/

Tidningar med artiklar av mig, en handledning skriven av mig samt Ericssons 125-årsjubileumsbok där jag gjorde viss översättning och textbearbetning.

Cv arbete

Jag började frilansa 1998 och har sedan dess frilansat på hel- eller deltid med undantag av några kortare perioder då jag varit föräldraledig på heltid. Bland de kunder som jag har jobbat regelbundet för finns tidningarna Leveranstidningen Entreprenad, Internetworld och Cap & Design, sajten Utsidan samt föreningarna Friluftsfrämjandet Västerort och Friluftsfrämjandets riksorganisation. För närvarande jobbar jag …

Bild på Södra husen, Stockholms universitet.

Cv utbildningar

Jag har en grundlig utbildning i botten från universitet och folkhögskolor, men anser mig aldrig färdigutbildad utan går kurser kontinuerligt. Min journalistutbildning har jag fått på Skurups folkhögskola där jag gick den delvis medieinriktade Irlandslinjen, samt på Journalistlinjen på Nordiska folkhögskolan i Kungälv. På Stockholms universitet har jag läst sammanlagt 270 högskolepoäng i engelska, statsvetenskap, …

Bild på mig och min son på skridskor.

Cv övrigt

Privat engagerar jag mig gärna ideellt och jag gillar att vara ute på äventyr i naturen. Jag talar och skriver engelska flytande, förstår även norska och danska ganska bra. Dessutom har jag fotovana, B-körkort och tillgång till bil. Jag är gift och har två barn, en son född i oktober 2006 och en dotter född i maj 2009. På fritiden är …

Arbetsprover

För dig som vill se hur jag skriver finns några arbetsprover på den här sidan.  Vänligen respektera min upphovsrätt. Om du vill använda något jag har skrivit måste du kontakta mig först. På sidan Bilder finns det några prover på bilder jag har tagit. Friluftsliv Skridskotillverkaren Skyllermarks. Test av isdubbar. Paddelteknik1 och Paddelteknik 2. Skidresa till Storulvån. Frågesport. …

Bilder

För dig som vill se hur jag fotografer finns här några arbetsprover.  Vänligen respektera min upphovsrätt. Om du vill använda någon av mina bilder måste du kontakta mig först.