Om mig

Bild på mig med solhatt och sommarbakgrund-Jag är en välutbildad och erfaren skribent, som har jobbat som journalist sedan 1994 och tog examen som språkrådgivare 2015. Både mina anställningar och flera av mina frilansuppdrag har till stor del handlat om olika former av textvård, som textredigering och korrektur.

Sedan 1998 har jag frilansat på hel- och deltid, både för fasta kunder och för olika enstaka uppdrag. Som anställd har jag varit redaktör på mediebevakningsföretag, nyhetsbyrå och tidning.

Jag har en enskild firma, så jag har alltså f-skatt och är momsregistrerad. Mitt kontor ligger i ett kontorshus i Vinsta företagsområde i Vällingby, västra Stockholm, nära till tunnelbanan, mitt hem och mina barns skola.

Jag sköter allt i mitt företag, från sajtbygge och datorproblem till bokföring och städning. Oftast jobbar jag ensam, men ibland samarbetar jag med en fotograf. Vid behov sitter jag hos kunden och jobbar. Jag har tillgång till bil.

Min eftergymnasiala utbildning rymmer tre fil.kand-examina, 330 högskolepoäng (motsvarande 5,5 års heltidsstudier) och två folkhögskoleår, och jag vidareutbildar mig kontinuerligt inom mitt yrke med kurser och seminarier av olika slag.

När jag inte jobbar är jag gärna utomhus och ägnar mig åt friluftsliv i olika former, helst i sällskap med min man och våra barn, en son född i oktober 2006 och en dotter född i maj 2009.

Jag har i långa perioder varit aktiv i föreningsliv, bland annat som långfärdsskridskoledare i Friluftsfrämjandet och som körsångare. Jag har även suttit i styrelsen för min lokalavdelning av Friluftsfrämjandet i två omgångar, samt i kören jag var med i. Just nu lägger jag dock min lediga tid på mina barn i första hand, och under några år var jag därför ledare i strövarna och frilufsarna (Friluftsfrämjandets verksamhet för barn i låg- respektive mellanstadieålder) men nu ägnar sig mina barn åt andra aktiviteter. För närvarande sitter jag i valberedningen för Friluftsfrämjandet Västerort och Föreningen Språkrådgivning och textvård.

Länkar för mer information

Permalänk till denna artikel: https://www.sahlstrom.info/om-mig/