Textproduktion

Jag skriver alla möjliga texter, från artiklar och reportage till handledningar, webbsidor och verksamhetsberättelser.

Behöver du en text skriven? Gör du en tidning, har du en webbplats, vill din förening uppdatera en handledning, ska ditt företag sätta samman en verksamhetsberättelse?

Jag gick journalistutbildning tidigt 1990-tal och fick mitt första journalistjobb 1994, så jag har skrivit många journalistiska texter och även fotograferat en del.

Nyfikenhet och en ständig lust att lära mig mer och få utvecklas gör att jag har lätt för att sätta mig in i nya områden, men sådant jag skrivit mycket om genom åren är friluftsliv, ideellt ledarskap, anläggningsbranschen, it/telekom och förskola.

Utöver rent journalistiska texter skriver jag även allt möjligt annat. Jag har till exempel skrivit flera handledningar, och jag har producerat nyhetsbrev och ett tryckt programblad från ax till limpa.

Jag har som vana att göra mina kunder nöjda, eftersom det är smidigt att samarbeta med mig och jag levererar vad de beställt. Dessutom har jag mångårig vana av att redigera andras texter, så jag vet vilken vinst det är för kunden att jag lämnar mitt material så färdigt som möjligt.

Bild på olika tidningar.Jag skriver alla former av artiklar för både tryckta tidningar eller webben, allt från längre reportage då jag intervjuar folk på plats till telefonintervjuer.

Förutom att skriva artiklar har jag även stor vana av att skriva notiser och faktarutor av olika slag, jag har gjort en mängd tester av friluftsutrustning och har under flera år skrivit en frågesport till en tidning.

Vid behov fotograferar jag till mina artiklar, men bäst resultat blir det förstås om man samarbetar med en fotograf.

Både mina kunder och de jag intervjuar brukar tycka att mina artiklar blir väldigt bra. Och jag har många gånger fått mycket fina och smickrande omdömen från läsare.

Bild på informationsmaterial som jag har gjort.Jag har genom åren arbetat en hel del med informationsmaterial, i första hand för ideella föreningar och då både professionellt och ideellt.

Föreningarna jag har arbetat för har haft runt 40, 2 000 respektive 100 000 medlemmar. Jag har även suttit i föreningsstyrelser och haft flera andra ideella uppdrag så min föreningserfarenhet är bred.

Informationsmaterialet som jag har gjort till exempel har varit tryckta programblad, nyhetsbrev, webbsidor och affischer.

Ibland gör jag allt själv med layout, textskrivande, korrektur och tryckerikontakter, ibland skriver jag bara texterna. Och så har jag sammanställt ett flertal verksamhetsberättelser för både mindre och större föreningar.

Bild på några ledarhandledningar som jag har uppdaterat.Jag har skrivit många instruerande texter. För Friluftsfrämjandets riksorganisation har jag skrivit nya eller uppdaterat äldre ledarhandledningar samt skrivit en nybörjarhandledning i kajakpaddling.

Dessutom har jag skrivit en mängd reportage om friluftsteknik, till exempel teknik för långfärdsskridskor, längdskidor, turskidor och kajak, packa ryggsäck, packa kajak, sova sovsäck, laga mat ute etc.

I min egen utbildningsverksamhet sammanställer jag tips och råd om skrivande samt producerar webbkurser. Jag är också frilanslärare på Moderskeppet där jag gör videobaserade kurser.

 

Bild som visar exempel på konferensdokumentationer som jag har gjort.Konferenser kan med fördel dokumenteras. Då finns det ett dokument att gå tillbaka till, och man kan dela med sig av konferensens innehåll till dem som inte var med.

Som journalist och med flera års högskolestudier bakom mig är jag duktig på att anteckna och sålla ut det viktigaste ur föreläsningar, och samtidigt få till kortintervjuer med deltagare och fånga stämningen på konferensen. 

Jag är van att göra trevliga och lättlästa sammanställningar av stora mängder material, och har bland annat gjort konferensdokumentationer åt Journalistförbundets frilansklubb och Friluftsfrämjandets riksorganisation.

Förutom att ge dig ett dokument för intern användning kan jag skriva artiklar som du kan använda på till exempel ditt företags webbplats, för att berätta om konferensen.

 

Texthjälp som jag ger

Mina tjänster

Skriver din text

Artiklar, webb­texter, nyhets­brev, hand­led­ningar, verksamhets­berättelser – eller vad du nu behöver för text.

Om mig

Granskar din text

Text­redigering eller korrektur­läsning – jag gör din text läs­vänlig­are och mer språkligt korrekt.
Skrivtips

Lär dig skriva

Min kurs­portal Evas skrivskola lär dig skriva så att dina mot­tagare läser texten, förstår den och vill läsa din nästa text.

Skrivtips

Tipsar dig – gratis!

Jag skriver om språk i Evas språk­blogg, och genom Evas skriv­skola ger jag ut ett nyhets­brev och snabba skrivtips.