Textproduktion

Bild på block, penna och telefon.

Några av mina arbetsredskap.

Jag producerar olika former av text, dels rent journalistiska, dels texter som ligger mer mot information.

Den journalistiska delen av min verksamhet ägnar jag mest åt att skriva reportage, artiklar och notiser, men jag gör även till exempel frågesporter och utrustningstester. Vid behov fotograferar jag, eller så samarbetar jag med en fotograf.

Nyfikenhet och en ständig lust att lära mig mer och få utvecklas gör att jag har lätt för att sätta mig in i nya områden, men sådant jag skrivit mycket om genom åren är friluftsliv, ideellt ledarskap, anläggningsbranschen, it/telekom och förskola.

Utöver rent journalistiska texter skriver jag även allt möjligt annat, som exempelvis ledarhandledningar, verksamhetsberättelser och konferensdokumentationer. Jag har även gjort flera mejlade nyhetsbrev och ett tryckt programblad för en större förening från ax till limpa.

Jag har som vana att göra mina kunder nöjda, eftersom det är smidigt att samarbeta med mig och jag levererar vad de beställt. Dessutom har jag mångårig vana av att redigera andras texter, så jag vet vilken vinst det är för kunden att jag lämnar mitt material så färdigt som möjligt.

Länk för mer information

  • Beställning av jobb – om hur du gör för att få ett prisförslag, vilka textgranskningsnivåer jag använder och vilken typ av uppdrag jag inte tar.

Permalänk till denna artikel: https://www.sahlstrom.info/textproduktion/

Bild på olika tidningar.

Artiklar

Jag skriver alla former av artiklar för både tryckta tidningar eller webben, allt från längre reportage då jag intervjuar folk på plats till telefonintervjuer. Förutom att skriva artiklar har jag även stor vana av att skriva notiser och faktarutor av olika slag, jag har gjort en mängd tester av friluftsutrustning och har under flera år …

Bild på informationsmaterial som jag har gjort.

Information

Jag har genom åren arbetat en hel del med information, i första hand för ideella föreningar och då både professionellt och ideellt. Föreningarna jag har arbetat för har haft runt 40, 2 000 respektive 100 000 medlemmar. Jag har även suttit i föreningsstyrelser och haft flera andra ideella uppdrag så min föreningserfarenhet bred. Informationsmaterialet som jag har …

Bild som visar exempel på konferensdokumentationer som jag har gjort.

Dokumentation

Konferenser kan med fördel dokumenteras. Då har man ett dokument att gå tillbaka till, och man kan även dela med sig av konferensens innehåll till dem som inte var med. Jag har gjort flera dokumentationer av konferenser. Dels har jag dokumenterat två konferenser arrangerade av Journalistförbundets frilansklubb, som till hela eller stora delar var på …