Evas språkblogg

I min blogg ger jag dig skrivtips, ger råd om språknormer, funderar över språk och ord – i första hand svenska språket.

Språkligt på Facebook

av | 26/11 2014 | Tips och råd

Är du intresserad av att fundera över, diskutera och lära dig mer om språk? På Facebook finns det flera grupper och sidor för den språkintresserade, varav Språkvetare på FB är en av de senaste.

För två år sedan skrev jag om språkrådgivning i sociala medier, framför allt om språkbloggar och intressanta språktwittrare. Men för den språkintresserade finns det flera intressanta sidor att följa eller grupper att gå med i på Facebook.

En av de nyaste är Språkvetare på FB – fråga oss! som har startats av lingvisten Hedvig Skirgård med vänner. Gruppens syfte är att allmänheten ska kunna ställa språkfrågor till språkvetare – och då inte enbart om svenska utan allt som rör språk, som språkinlärning, språk i världen etc. Gruppen kommer också att användas för att sprida information om händelser, resurser eller andra saker som är av intresse för den språknyfikna.

Man ska kunna bolla språkliga frågor med likasinnade.

En annan Facebookgrupp att gå med i för den språkintresserade är Språkrådgivning och textvård. Det är en grupp för medlemmar i Föreningen Språkrådgivning och textvård, men den är öppen för icke-medlemmar också. Tanken är att man ska kunna bolla språkliga frågor med likasinnade, kanske främst med dem som har en språklig inriktning på sitt yrke.

Bland sidor att gilla känns Språkrådet som ett självklart val för den språkintresserade. Språkrådet skriver om aktuella språknyheter och initierar språkdiskussioner. Språktidningen skrivit flitigt inlägg på sin sida om språknyheter och Språket i P1 anknyter ofta till radioprogrammets inslag. Företaget Språkkonsulterna skriver också tämligen ofta på sin Facebook-sida, blandat aktuellt språkligt och information om den egna verksamheten.

Länkar för mer information

 

 

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons:

Bloggkategorier

Bloggarkiv

Kommentarer

  • Du får gärna kommen­tera det jag skriver.
  • Jag granskar kommen­tar­erna innan de pub­li­ceras och tar bort kommen­tarer med inne­håll som inte håller sig till ämnet, mark­nads­för andras verk­sam­heter eller är kränk­ande, stöt­ande eller brottsliga.

Annons: