Språkligt på Facebook

Är du intresserad av att fundera över, diskutera och lära dig mer om språk? På Facebook finns det flera grupper och sidor för den språkintresserade, varav Språkvetare på FB är en av de senaste.

För två år sedan skrev jag om språkrådgivning i sociala medier, framför allt om språkbloggar och intressanta språktwittrare. Men för den språkintresserade finns det flera intressanta sidor att följa eller grupper att gå med i på Facebook.

En av de nyaste är Språkvetare på FB – fråga oss! som har startats av lingvisten Hedvig Skirgård med vänner. Gruppens syfte är att allmänheten ska kunna ställa språkfrågor till språkvetare – och då inte enbart om svenska utan allt som rör språk, som språkinlärning, språk i världen etc. Gruppen kommer också att användas för att sprida information om händelser, resurser eller andra saker som är av intresse för den språknyfikna.

“Man ska kunna bolla språkliga frågor med likasinnade.”

En annan Facebookgrupp att gå med i för den språkintresserade är Språkrådgivning och textvård. Det är en grupp för medlemmar i Föreningen Språkrådgivning och textvård, men den är öppen för icke-medlemmar också. Tanken är att man ska kunna bolla språkliga frågor med likasinnade, kanske främst med dem som har en språklig inriktning på sitt yrke.

Bland sidor att gilla känns Språkrådet som ett självklart val för den språkintresserade. Språkrådet skriver om aktuella språknyheter och initierar språkdiskussioner. Språktidningen skrivit flitigt inlägg på sin sida om språknyheter och Språket i P1 anknyter ofta till radioprogrammets inslag. Företaget Språkkonsulterna skriver också tämligen ofta på sin Facebook-sida, blandat aktuellt språkligt och information om den egna verksamheten.

Länkar för mer information

 

 

Permalänk till denna artikel: https://www.sahlstrom.info/tips-och-rad/sprakligt-pa-facebook/

Lämna ett svar

Din e-postadress blir inte offentlig.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.