Evas språkblogg

I min blogg ger jag dig skrivtips, ger råd om språknormer, funderar över språk och ord – i första hand svenska språket.

SAOL-app i flera versioner

av | 9/5 2012 | Språknyheter

Nu finns den utmärkta SAOL-appen även för Symbian-telefoner, och en version för Windows Phone 7 är på väg.

Den 24 november 2011 skrev jag om alla språknördars efterlängtade app: SAOL, Svenska Akademiens ordlista. Akademien släppte då två versioner, en för Iphone och en för Android. Jag har använt Iphone-versionen flitigt, både för förströelse som Wordfeud-spel eller för arbete när jag till exempel sitter och korrläser hos kund.

Appen är så bra att jag kollar ord med telefonens hjälp numera när jag sitter vid datorn och skriver. Telefonen ligger närmare skrivbordet än bokhyllan och SAOL på nätet är bara en sökning i bokversionens sidor. Appen är sökvänligare och har fler funktioner.

Och nu har den alltså kommit i en version för operativsystemet Symbian som används i Nokia-telefoner, och versionen för Windows 7 kommer att bli tillgänglig senare i vår enligt Svenska Akademiens ständige sekreterare Peter Englund.

······························

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons:

Bloggkategorier

Bloggarkiv

Kommentarer

  • Du får gärna kommen­tera det jag skriver.
  • Jag granskar kommen­tar­erna innan de pub­li­ceras och tar bort kommen­tarer med inne­håll som inte håller sig till ämnet, mark­nads­för andras verk­sam­heter eller är kränk­ande, stöt­ande eller brottsliga.

Annons: