Evas språkblogg

I min blogg ger jag dig skrivtips, ger råd om språknormer, funderar över språk och ord – i första hand svenska språket.

Språkrådets chef säger upp sig

av | 15/3 2012 | Språknyheter

Språkrådets chef Lena Ekberg säger upp sig med omedelbar verkan. Orsaken är en konflikt om Språkrådets webbplats och rådets ställning inom myndigheten Institutet för språk och folkminnen. 

Sedan 2006 är Språkrådet (tidigare Språknämnden) en del av myndigheten Institutet för språk och folkminnen. Språkrådet har en självständig ställning med en egen webbplats där man bland annat svarar på språkfrågor, tipsar som nya ord, ger råd om klarspråk etc.

Dock har aldrig samarbetet mellan Språkrådet och resten av myndigheten fungerat särskilt bra, enligt Dagens nyheter och Sveriges Radios Kulturnytt.

Bland annat har Språkrådet motsatt sig att deras välbesökta webbplats skulle integreras i den samlade myndighetens webbplats, något som generaldirektören Ingrid Johansson Lind beslutade för ett och ett halvt år sen.

Lena Ekberg ville även ha en diskussion om Språkrådets ställning inom myndigheten. I förra veckan uppfattade hon positionerna som så låsta att hon valde att säga upp sig.

Lena Ekberg slutar på Språkrådet 30 juni och återgår då till sin professur i nordiska språk på Lunds universitet

······························

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons:

Bloggkategorier

Bloggarkiv

Kommentarer

  • Du får gärna kommen­tera det jag skriver.
  • Jag granskar kommen­tar­erna innan de pub­li­ceras och tar bort kommen­tarer med inne­håll som inte håller sig till ämnet, mark­nads­för andras verk­sam­heter eller är kränk­ande, stöt­ande eller brottsliga.

Annons: