Evas språkblogg

I min blogg ger jag dig skrivtips, ger råd om språknormer, funderar över språk och ord – i första hand svenska språket.

Lita aldrig på en maskin

av | 7/12 2011 | Tips och råd

Det behövs en människa när det handlar om språk. Dagens länktips visar hur tokigt det kan bli när man låter en dator tänka åt en.

Idag finns det många bra hjälpmedel för den som skriver på dator. Autokorrigering är ett exempel. Man får bort en massa korrekturfel med hjälp av autokorrigering, och man kan lägga in egna korrigeringar för ord man ofta skriver fel på.

När man skriver på bristfälliga tangentbord, som i mobilen, finns det oftast ett autokorrigeringssystem som gör att man slipper skriva ut hela ord. Telefonen skriver dem åt en. Väldigt praktiskt.

Ibland i alla fall. Läs de 50 roligaste autokorrigeringarna på sajten DamnYouAutoCorrect så inser du varför man aldrig ska lita på en maskin. Otroligt roligt, men också tänkvärt eftersom det i några fall blir rätt besvärliga missförstånd.

Någon som tvekar om att det finns fördelar med att komplettera maskinell korrekturläsning med mänsklig?

Länktips till roliga autokorrigeringar

 

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons:

Bloggkategorier

Bloggarkiv

Kommentarer

  • Du får gärna kommen­tera det jag skriver.
  • Jag granskar kommen­tar­erna innan de pub­li­ceras och tar bort kommen­tarer med inne­håll som inte håller sig till ämnet, mark­nads­för andras verk­sam­heter eller är kränk­ande, stöt­ande eller brottsliga.

Annons: