Evas språkblogg

I min blogg ger jag dig skrivtips, ger råd om språknormer, funderar över språk och ord – i första hand svenska språket.

Lyckad textvårdskonferens i Växjö

av | 6/6 2012 | Språknyheter

Helgen konferens Textvård i yrkeslivet som gick av stapeln 1–2 juni i Växjö blev en succé med idel intressanta föreläsningar och spännande erfarenhetsutbyten däremellan.

Föreningen Språkrådgivning och textvårds första arrangemang, konferensen Textvård i yrkeslivet som arrangerades tillsammans med Linnéuniversitetet, blev en fullträff. Föreläsarna var intressanta och pålästa, arrangörerna såg till att tider hölls, fikat fanns på plats, maten serverades och bussar passades, och deltagarna fick tillfälle till mingel under pauser och måltider då de utbytte tankar och erfarenheter om språk i allmänhet och språkrådgivning och textvård i synnerhet.

Själv antecknade jag så pennan glödde och kom hem med ett 40-tal sidor i kollegieblocket som kan bli material till nya blogginlägg! Till exempel om det könsneutrala pronomenet hen och om språkrådgivning i sociala medier. Och kanske lite tips om hur man får mest språkrådgivning för pengarna!

Nästa textvårdskonferens planeras till 2014!

······························

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons:

Bloggkategorier

Bloggarkiv

Kommentarer

  • Du får gärna kommen­tera det jag skriver.
  • Jag granskar kommen­tar­erna innan de pub­li­ceras och tar bort kommen­tarer med inne­håll som inte håller sig till ämnet, mark­nads­för andras verk­sam­heter eller är kränk­ande, stöt­ande eller brottsliga.

Annons: