Tillbaka till Textproduktion

Information

Bild på informationsmaterial som jag har gjort.

Verksamhetsberättelser, jubileumsskrift, nyhetsbrev och programblad som jag har gjort.

Jag har genom åren arbetat en hel del med information, i första hand för ideella föreningar och då både professionellt och ideellt.

Föreningarna jag har arbetat för har haft runt 40, 2 000 respektive 100 000 medlemmar. Jag har även suttit i föreningsstyrelser och haft flera andra ideella uppdrag så min föreningserfarenhet bred.

Informationsmaterialet som jag har gjort till exempel har varit tryckta programblad, nyhetsbrev (både oformaterat och som layoutad pdf), webbsidor och affischer. Ibland gör jag allt själv med layout, textskrivande, korrektur och tryckerikontakter, ibland skriver jag bara texterna. Och så har jag sammanställt ett flertal verksamhetsberättelser för både mindre och större föreningar.

Instruerande texter har jag skrivit mycket. Jag har till exempel uppdaterat ledarhandledningar och skrivit en nybörjarhandledning i kajakpaddling för Friluftsfrämjandets riksorganisation. Dessutom har jag skrivit en mängd reportage om friluftsteknik (teknik för långfärdsskridskor, längdskidor, turskidor och kajak, packa ryggsäck, packa kajak, sova sovsäck, laga mat ute etc).

Varför anlita mig? Eftersom jag är journalistiskt skolad vet jag hur man skriver för att bli läst. Jag har också grundliga akademiska kunskaper om hur man gör en text begriplig och lättläst.

Det är lätt att samarbeta med mig och jag har inga problem med att anpassa min text efter kundens önskemål. Som journalist kan jag hjälpa er med att hålla er tidsplan eftersom jag själv håller deadline och jagar på era uppgiftslämnare som inte gör det.

Länkar för mer information

  • Beställning av jobb – om hur du gör för att få ett prisförslag, vilka textgranskningsnivåer jag använder och vilken typ av uppdrag jag inte tar.

Exempel på informerande texter

Permalänk till denna artikel: https://www.sahlstrom.info/textproduktion/information/