Dag för grammatik

På fredag är det åter dags för Grammatikdagen. I minst fem städer blir det olika typer av evenemang för att höja statusen för grammatik och visa att grammatik är kul.

Nu på fredag, den 21 mars, är det åter dags för den traditionella Grammatikdagen, en dag med fokus på grammatik både i skolor och på arbetsplatser. Grammatikdagen instiftades av företaget Språkkonsulterna och Svensklärarföreningen 2012 då den första Grammatikdagen firades.

I år blir det bland annat öppna föreläsningar och seminarier på lärosäten som Stockholms universitet, Uppsala universitet, Lunds universitet, Luleås tekniska universitet och Göteborgs universitet. Språkkonsulterna kommer att dela ut ordklasser till folk på väg till jobbet i Stockholm, Göteborg och Malmö och landets svensklärare för stöd i att lära ut grammatik med roliga övningar.

På Grammatikdagens webbplats finns program för evenemangen, och där finns även recept på grammatikbakelsen, grammatiksånger av Per Bergström, grammatiska övningar, en grammatisk lathund och en grammatikfrågesport.

······························

 

 

Permalänk till denna artikel: https://www.sahlstrom.info/spraknyheter/dag-for-grammatik/

Lämna ett svar

Din e-postadress blir inte offentlig.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.