Evas språkblogg

I min blogg ger jag dig skrivtips, ger råd om språknormer, funderar över språk och ord – i första hand svenska språket.

Dag för grammatik

av | 19/3 2014 | Språknyheter

På fredag är det åter dags för Grammatikdagen. I minst fem städer blir det olika typer av evenemang för att höja statusen för grammatik och visa att grammatik är kul.

Nu på fredag, den 21 mars, är det åter dags för den traditionella Grammatikdagen, en dag med fokus på grammatik både i skolor och på arbetsplatser. Grammatikdagen instiftades av företaget Språkkonsulterna och Svensklärarföreningen 2012 då den första Grammatikdagen firades.

I år blir det bland annat öppna föreläsningar och seminarier på lärosäten som Stockholms universitet, Uppsala universitet, Lunds universitet, Luleås tekniska universitet och Göteborgs universitet. Språkkonsulterna kommer att dela ut ordklasser till folk på väg till jobbet i Stockholm, Göteborg och Malmö och landets svensklärare för stöd i att lära ut grammatik med roliga övningar.

På Grammatikdagens webbplats finns program för evenemangen, och där finns även recept på grammatikbakelsen, grammatiksånger av Per Bergström, grammatiska övningar, en grammatisk lathund och en grammatikfrågesport.

······························

 

 

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons:

Bloggkategorier

Bloggarkiv

Kommentarer

  • Du får gärna kommen­tera det jag skriver.
  • Jag granskar kommen­tar­erna innan de pub­li­ceras och tar bort kommen­tarer med inne­håll som inte håller sig till ämnet, mark­nads­för andras verk­sam­heter eller är kränk­ande, stöt­ande eller brottsliga.

Annons: