Kunders personuppgifter

Här berättar jag om hur jag hanterar dina personuppgifter om du är kund till mig.

Den här sidan redogör för hur jag hanterar kunders personuppgifter i min verksamhet som journalist, språkrådgivare och utbildare. För användning av den här webbplatsen bör du läsa sidorna Användarvillkor och Integritetspolicy.

Vem är jag

Jag heter Eva Sahlström och jag driver sedan 1998 en enskild firma, där jag säljer tjänster för textproduktion och textgranskning. Jag är journalist och examinerad språkrådgivare. Mitt företag består bara av mig och jag sköter allting i företaget själv.

Personuppgifter som jag samlar in

Jag samlar in så få personuppgifter jag kan och undviker alla uppgifter som kan vara känsliga. Vill du veta vilka personuppgifter jag har registrerat om dig kan du mejla mig. Jag raderar de uppgifter du önskar så länge det inte strider mot lagkrav eller jag inte behöver dem för att till exempel upprätthålla vår kundrelation.

E-post

Om du skickar e-post till mig räknar jag med att du godkänner att jag lagrar din e-postadress och övriga kontaktuppgifter som du själv tillhandahåller i ditt mejl. Mejlen sparas så länge vi har en kundkontakt eller så länge jag tror att vi kommer att ha en kundkontakt längre fram. De kan även sparas för att jag har behov av att ha kvar konversationen mellan oss av andra skäl, som att de är underlag för artiklar eller offerter och prisöverenskommelser.

Om du av någon anledning vill att jag tar bort dina mejl kontaktar du mig.

Jag gör utskick av ett nyhetsbrev samt av inläggen på min språkblogg, men dessa anmäler sig varje prenumerant till separat (se Användarvillkor och Integritetspolicy). Jag har inga kundregister för allmänna utskick.

Kundregister

Jag registrerar mina kunder i mitt bokföringsprogram, Visma E-ekonomi, som är en molntjänst som drivs av Visma SPCS. Där sparar jag adressuppgifter samt kontaktuppgifter till referenspersoner. Uppgifterna sparas enligt bokföringslagen i sju år.

Via min kursportal Evas skrivskola säljer jag även böcker. Läs mer om portalens insamling av personuppgifter här.

Jag för inga övriga register över mina kunder.

Leverantörsregister

Jag registrerar mina leverantörer i mitt bokföringsprogram, Visma E-ekonomi, som är en molntjänst som drivs av Visma SPCS. Där sparar jag adressuppgifter samt eventuella kontaktuppgifter till referenspersoner. Uppgifterna sparas enligt bokföringslagen i sju år.

Jag för inga övriga register över mina leverantörer.

Deltagare i webbkurser

Jag driver utbildningsportalen Evas skrivskola, www.evasskrivskola.se.  Portalen ligger på en WordPressinstallation som ägs av mig. Deltagare i kurserna registreras som användare på webbplatsen, med namn och e-postadress, och betalning för kurser och e-böcker sker genom Stripe. Läs mer om portalens insamling av personuppgifter här.

Kontaktuppgifter

Eva Sahlström
Sorterargatan 12
162 50 Vällingby

070-471 52 66

eva@sahlstrom.info

Senast uppdaterad 2023-11-27