Böcker om att skriva

böcker om att skrivaHär kan du köpa e-böcker som hjälper dig att skriva i arbetet, eller att skriva andra typer av bruksprosa (texter som inte är skönlitterära). Alla böckerna är digitala, så du får tillgång till dem så fort du har betalat dem och kan sedan läsa dem på din dator, din surfplatta eller din mobil. Antalet nedladdningar är obegränsade.

Böckerna säljs via distributören Publit, så när du klickar på köp kommer du att betala till Publit, med antingen kort eller fakturaköp via Klarna (endast kortköp om du befinner dig utanför Sverige).

Om du är ovan att läsa e-böcker kan du läsa under Vanliga frågor på min kursportal Evas skrivskola hur du gör för att ladda ned dem och läsa dem. Där kan du även läsa om varför böckerna bara finns i digital form.

Bokhandel

(försäljningen sker via distributören Publit)

Mer om böckerna och länkar till provläsning.

Vill du hellre handla hos de stora nätbokhandlarna finns mina böcker här:

Upp

Om böckerna

nyhetsbrevsbokenSkrivbrevet från Evas skrivskola 2015–2018

När jag började fundera på att göra webbkurser 2015 startade jag ett nyhetsbrev under hösten. Sen dess har jag gett ut ett nyhetsbrev med skrivtips en gång i månaden (med undantag för i juli några år). Nyhetsbrevet har bytt namn några gånger men heter numera Skrivbrevet från Evas skrivskola.

Den här boken samlar de fyra första årens nyhetsbrev, sammanlagt 39 stycken. Den passar främst dig som skriver i arbetet utan att ha särskild utbildning för det, men du kan naturligtvis köpa den om du skriver i andra sammanhang eller bara är intresserad av skrivande. Dock är den inte inriktad på skönlitterärt skrivande.

Om du tänker köpa en webbkurs av mig rekommenderar jag dig att vänta med att köpa boken tills du har din inloggning eftersom jag har ett specialerbjudande för kursdeltagare.

Vill du få lite mer grepp om boken kan du läsa de första sidorna här. Smakprovet är av tekniska skäl i pdf-format.

Provläs


Skrivtips från InstagramSkrivtips från Evas skrivskola på Instagram

Det började med en julkalender i december 2017, då jag la ut en bild på Instagram med skrivtips varje dag från 1 december till julafton. Julkalendern fick så mycket uppskattning och var så rolig att göra att jag sedan fortsatte att lägga ut bilder med skrivtips en gång i veckan under 2018, fram till december då det blev en ny julkalender med ett nytt tema, talesätt.

I den här boken har jag samlat de 71 Instagrambilderna med kortfattade skrivtips som är anpassade för dig som skriver i arbetet eller skriver annan form av bruksprosa.

Alla tips bygger på modern skrivforskning och lång personlig erfarenhet av att skriva egen text och jobba med andras texter. Till varje tips finns det en länk till ett blogginlägg eller ett nyhetsbrev där jag har fördjupat det som nämns i tipset.

Provläs


Talesätt från InstagramTalesätt från Evas skrivskola på Instagram

Efter att under ett års tid ha lagt ut bilder med skrivtips på Instagram bytte jag tema till min julkalender i december 2018. Då blev det istället talesätt, idiom, som är en form av fasta, konventionaliserade uttryck.

När man lär sig ett nytt språk dröjer det ofta innan man börjar lära sig fasta uttryck som talesätt eller ordspråk. Dessutom går det inte alltid att direktöversätta uttrycken mellan språk.

Även modersmålstalare kan ha svårt med idiomen, antingen för att talarna är unga och ännu inte lärt sig dem eller för att många talesätt härstammar från ett bondesamhälle vi idag inte har så mycket kontakt med.

Talesätt är alltså lite knepiga att använda i din text, samtidigt som de kan förgylla och illustrera den.

I den här boken hittar du alla 71 talesätt jag publicerade på Instagram från december 2018 till november 2019. Här har de också fått en förklaring, för alla talesätt är som sagt inte självklara för dagens språkanvändare.

Provläs

Upp

Permalänk till denna artikel: https://www.sahlstrom.info/bocker-om-att-skriva/